Såg på tv och det såg så gott ut!
Förrätt:
Mauros asiatiska tartar (4 pers)
Tartar
200 gram Laxfilé
2 Avokado, skalad
5 Salladslök
½ dl Japansk soya
1 msk Wasabipasta
2 tsk Sesamfrön
Lime
2 msk Olivolja
2 tsk Citron
Salt
Peppar
Tärna laxfilé i ½ cm stora bitar.
Tärna avokadon och skär salladslöken i tunna skivor.
Blanda soya och wasabipastan i en skål.
Blanda lax, avokado, salladslök med 2/3 delar av wasabisoyan samt svarta sesamfrön och limesaft, smaka av med salt och peppar.
Avokadomos
2 avokado
2 msk olivolja
½ citron, pressad
salt
peppar
Mosa avokado tillsammans med olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
Bygge
4 cylindrar
Olja
Marchesallad
Olja in cylindrarna.
Ställ på tallrik, lägg ner avokadoröran (ca 1 cm) och platta till, gör likadant med övriga cylindrar. Fyll på med laxröran.
Täck med folie och ställ in i kylen ca 20 minuter.
Ta ut och ställ på varje tallrik, lyft cylindern, toppa med sesamfrön, garnera med resterande soya och machesallad.