Balsambakad rödlök
4 pers
4 medelstora rödlökar
4 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk strösocker
8 timjankvistar
aluminiumfolie
flingsalt
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175°
2. Skala, dela och lägg lökarna i en ugnssäker form. Sära på lökbladen med fingrarna och droppa på balsamvinägern mellan lökbladen. Ringla över oljan och strö över hälften av sockret. Lägg på timjankvistarna. Täck med folie och baka i mitten av ugnen ca 30 min.
3. Ta bort folien, strö över resten av sockret och baka ytterligare 20-30 min. Salta.
4 medelstora rödlökar
4 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk strösocker
8 timjankvistar
aluminiumfolie
flingsalt
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175°
2. Skala, dela och lägg lökarna i en ugnssäker form. Sära på lökbladen med fingrarna och droppa på balsamvinägern mellan lökbladen. Ringla över oljan och strö över hälften av sockret. Lägg på timjankvistarna. Täck med folie och baka i mitten av ugnen ca 30 min.
3. Ta bort folien, strö över resten av sockret och baka ytterligare 20-30 min. Salta.
Kommentarer
Trackback