Alla tiders lökpaj
6 portioner
Pajdeg:
2 runda, djupfrysta smördegsplattor
Fyllning:
1 kg gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk matfett
1 tsk salt
1 krm mald peppar
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl grovriven ost
Pensling:
1 uppvispat ägg
Tryck ut den ena smördegsplattan i en stor pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Skala och skiva lökarna. Strimla purjon och hacka vitlöken. Smält matfettet i en stor stekpanna och fräs alltsammans tills det är mjukt.
Salta, peppra och låt blandningen svalna. Bred den sedan över degen i formen.
Vispa ihop ägg och grädde och häll det över löken. Strö över osten och lägg på den andra degplattan. Skär bort överflödig deg och limma ihop kanterna med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader i 10 minuter. Ta ut pajen och pensla ytan med ägg. Garnera med sporrade längder av överbliven deg i rutor eller ränder.
Grädda pajen i ytterligare 30 minuter.
Hej... Allt bra?
Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!
Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html
Ta hand om dig =) Kramar // Millah
Är allt bra med dig idag? :D