Stjärnanispicklade grönsaker
8 portioner (stor glasburk)
1 blomkålshuvud
1 liten fänkål
4 små morötter
1 palsternacka
1 rödlök
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 lite bit färsk ingefära
Gör så här:
1. (Lägg grönsakerna i olika högar) Ansa och skär blomkålshuvudet i små buketter och fänkål i skivor. Skala och skiva morötter och palsternacka. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
2. Koka fänkål, morötter och palsternacka tills de blir något mjuka i saltat vatten (1 msk salt/liter vatten). Blanda och koka upp strösocker, vatten, ättiksprit, stjärnanis, kanelstång och skalad ingefära i skivor. Lägg grönsakerna i den varma lagen.
3. Låt svalna innan de fylls på burk. Se till att lagen täcker grönsakerna. Grönsakerna håller ca 3 mån i kylskåp.
1 blomkålshuvud
1 liten fänkål
4 små morötter
1 palsternacka
1 rödlök
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 lite bit färsk ingefära
Gör så här:
1. (Lägg grönsakerna i olika högar) Ansa och skär blomkålshuvudet i små buketter och fänkål i skivor. Skala och skiva morötter och palsternacka. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
2. Koka fänkål, morötter och palsternacka tills de blir något mjuka i saltat vatten (1 msk salt/liter vatten). Blanda och koka upp strösocker, vatten, ättiksprit, stjärnanis, kanelstång och skalad ingefära i skivor. Lägg grönsakerna i den varma lagen.
3. Låt svalna innan de fylls på burk. Se till att lagen täcker grönsakerna. Grönsakerna håller ca 3 mån i kylskåp.
Kommentarer
Trackback