Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinspotatis
4 pers
600 g rostas i bit
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Rosmarinpotatis:
10 mandelpotatisar
1 + 1 msk olivolja
½ tsk salt
2 kvistar färsk rosmarin
12 svarta oliver med kärna
½ ask ruccolasallad (50 g)
Gurk- och kumminslaw:
1 msk kummin
1 gurka
2 msk philadelphiaost
1 msk matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i fjärdedelar (klyftor). Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.
2. Stek potatisen tills den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52°, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
3. Gurk- och kumminslaw:
Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelphiaost och matyoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.
4. Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och ruccola.
5. Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurk- och kumminslaw.