Snabba bullar! (mjölkfri)

Fick detta recept av dotterns farmor. Plötsligt blev bullbakning någonting trevligt! Så smidigt och enkelt... Man slipper en extra jäsning helt enkelt.

Ugnsvärme: 225 grader (det blir alltid olika mängd bullar för mig, denna gång runt 32 st)

Ca 1,5 l mjöl (degen ska vara lite kladdig)
1 dl socker
300 g margarin (milda mjölkfri)
50 g jäst
6 dl havremjölk

Gör på detta vis:
Smält smör och häll i mjölken. (37 grader.)
Smula jästen i en bunke, häll i vätskan och tillsätt resten av ingridienserna, arbeta ihop den till en smidig deg. Låt den jäsa 1 timme. Arbeta sedan degen lite och ge den några snytingar (för luftens skull) och gör bullar precis som vanligt. Pensla och häll pärlsocker om så önskas. Sedan in i ugnen och grädda tills bullarna fått vacker gyllenbrun färg.

Tips1: Istället för kanel brukar jag ta vanillinsocker, smaskigt!

Tips 2: Banka runt lite i degen några gånger under jäsningen. Bullarna blir saftigare pga luften som slås ut.

Tips 3: Istället för att låta degen jäsa 1 timme i bunken kan man vara ännu snabbare. Klicka ner degen i bullformar på direkten. Blanda ihop 50g smör/1 tsk kanel/0,5 dl socker. Klipp ett jack i varje bulle och tryck ner lite av blandingen. Jäs ca 30-45 minuter (ungefär halva storleken) Pensla, stö pärlsocker och grädda.

Mina bullar, gärna med ett stor glas kallt mjölk till =)


Foto: Malin Stenberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0