Fryst espressotårta

Botten

300 g mandelmassa                                            

1 ägg                                                                    

2 äggvitor                                                           

2 msk kakao                                                        

1 dl florsocker                                                    

 

Fyllning

4 dl vispgrädde

2 msk frystorkat espressopulver eller stött vanligt pulverkaffe.

2 äggulor


Sätt ugnen på 175˚. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med hög löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i c:a 20 min.

Låt kakan kallna.

Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke.

Vispa grädden. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst tre timmar.

Låt tårtan stå framme c:a 30 min innan servering.

Garnera gärna med chokladströssel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0