Anna Skippers nyttiga bröd
Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!
Ingredienser:
- 5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland (jag tog det dinkel som fanns)
- 2 dl grahamsmjöl
- 3 dl rågsikt
- 2.5 dl fyrkornskross
- 1 dl vetegroddar (ser nästan ut som mjöl)
- 1 tsk havssalt
- 4 tsk bikarbonat
- 5 msk blandade brödkryddor
- 1 liter ekologisk filmjölk
- 0.5 dl sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 c.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
- Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
- Grädda ca 100 minuter.
- Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland. Finns i hälsokostaffären.
Och så lite bilder på mitt bröd…det var super gott
Foto: Malin Stenberg
Kommentarer
Trackback