Anna Skippers nyttiga bröd

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!

Ingredienser:

  • 5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland (jag tog det dinkel som fanns)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2.5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar (ser nästan ut som mjöl)
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 msk blandade brödkryddor
  • 1 liter ekologisk filmjölk
  • 0.5 dl sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 c.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
  3. Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
  4. Grädda ca 100 minuter.
  5. Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland. Finns i hälsokostaffären.

Och så lite bilder på mitt bröd…det var super gott

  
Foto: Malin Stenberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0