Tabbouli (matigare variant)

4 port

200 g persilja
5 medelstora tomater
½ medelstor gul lök
3 kvistar färsk mynta
1 tsk salt
½ dl olivolja
1 dl pressad citron (eller efter smak)
2 dl bulgur (kokt)
½-1 tsk chilipulver
(½ tsk summak, syrlig krydda)

Gör så här:
Hacka persilja, tomater, lök och mynta fint. Blanda om i en bunke. Rör ner resten av ingredienserna.



Tips:
Gott till kebabspett (köttfärs, ägg, kebabkrydda, salt & peppar. Forma på träspett o grilla i ugnen) och tzatziki (gurka, gräddfil, pressad vitlök, salt o svartpeppar)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0