Rusthållargårdens mörka bröd

(3 st)

17,5 dl filmjölk
2,5 dl mjölk
¾ dl brödsirap med malt
125 g linfrö      (…….. dl)
125 g rågkross (1,8 dl)
125 g vetekli    (3,8 dl)
¼ dl fänkål, malen
2,5 tsk kummin, malen
0,5 dl pomerans, malen
13,5 dl rågmjöl
7,5-10 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver, strukna
½ dl bikarbonat

Ånga frön i 4 minuter, låt svalna
Blanda filmjölk och sirap
Blanda torrvaror
Blanda ner torrvaror i filmjölken, lite i taget

Fördela i 3 formar

Grädda ca 70 min i 160 grader


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0