Parmesansoppa med löjrom

Ingredienser:
3,5 dl mjölk
5 dl grädde
250 gr parmesanost
2 tsk citronsaft

salt
löjrom 25-30 gr per person
gräslök

Tillagning 8 miniförrätter eller 4 normala förrätter:
1. Riv parmesanosten. Koka upp mjölk och grädde.
2. Häll den heta mjölken och grädden över osten. Mixa med stavmixer i ngr minuter.
3. Smaksätt med salt och citronsaft.
4. Sila soppan genom en sil och ställ svalt.
5. Låt löjromen rinna av innan servering.
6. Vid servering, häll upp 1 dl soppa i varje glas (ikeas värmeljushållare vid miniförrätt). Toppa med hackad gräslök och lite flingsalt.
7. Forma löjromen till 8 ägg. Lägg varje ägg på en stor sked.

Vid servering ställ glaset med soppan på en tallrik och lägg skeden med löjromen brevid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0