Medelhavskyckling

4 pers

1 hel kyckling eller kycklinglår (ca 1,2 kg)
6-8 medelstora potatisar
20 vitlöksklyftor
8-12 gröna oliver med kärnor
1 ask cocktailtomater (250 g)
saft och finstrimlat skal av 1 välborstad citron
2 pressade vitlöksklyftor
3-4 rosmarinskvistar klippta i mindre bitar
2 tsk salt
2-3 krm nymalen svartpeppar
1 msk olivolja

Gör så här:

1. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg kyckling, potatis, vitlöksklyftor, oliver och tomater på ett ugnssäkert fat. Fördela citronskal och saft, pressad vitlök och rosmarin över potatis och kyckling. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rör om så att allt blandas.

2. Sätt ugnen på 225°

3. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå ca 50 min eller tills kycklingen är färdig och potatisen är mjuk. Rör om 2-3 gånger under tiden.



Tips:
Om kycklingen byts ut mot quorn kan man med fördel ta fler tomater eller slå lite buljong i botten för att få samma ”sky”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0