Kims fisksoppa
En superenkel och mycket god thaisoppa som jag har bjudit på som "paradrätt" i många år:
(3-5 pers)
1 stor gul lök
2 burkar kokosmjölk
Hummerfond (bong är den enda enligt mig som duger)
1 pkt hokifilé/alaskapollock/torsk eller annan vit fisk (har provat med färsk lax också, funkade fint)
1 burk kräftstjärtar/alternativt färska sådana
1 burk räkor/alternativt färska sådana
Vitlök
Curry
Ris
Cayennepeppar
Vitlöksbröd
- Börja koka riset
- Stek löken i mycket curry tills den är mjuk.
- Blanda löken i en stor kastrull med kokosmjölken. Tillsätt hummerfond (1/3 av den lilla flaskan typ). Mata på med ganska mycket curry. Pressa ner en vitlök. Tillsätt lite cayennepeppar. Smaka av. (Ska inte vara så salt eftersom räkor+kräftor blir salta som bara den)
- Koka upp försiktigt och när det kokar, lägg i fisken – skuren i bitar. Stoppa in brödet i ugnen.
- När riset nästan är klart och vitlöksbrödet nästan är klart – tillsätt räkor+kräftor i soppan så att de hinner bli varma. Ska inte koka för länge för då blir de sega.
- Smaka av härligheten – kan behövas lite lite lite fond eller lite salt till i detta steg.. ;)
- Servera – soppa på ris med fint vitlöksbröd till.
(Ibland gör jag saffransris, mest för att det är så fint.. ;)
Kommentarer
Postat av: Tina
Har haft nöjet att smaka denna fantastiskt goda soppa - den är super! Rekommenderas varmt! //Tina
Trackback