Kims fisksoppa

En superenkel och mycket god thaisoppa som jag har bjudit på som "paradrätt" i många år:

(3-5 pers)

1 stor gul lök

2 burkar kokosmjölk

Hummerfond (bong är den enda enligt mig som duger)

1 pkt hokifilé/alaskapollock/torsk eller annan vit fisk (har provat med färsk lax också, funkade fint)

1 burk kräftstjärtar/alternativt färska sådana

1 burk räkor/alternativt färska sådana

Vitlök

Curry

Ris

Cayennepeppar

Vitlöksbröd

  1. Börja koka riset
  2. Stek löken i mycket curry tills den är mjuk.
  3. Blanda löken i en stor kastrull med kokosmjölken. Tillsätt hummerfond (1/3 av den lilla flaskan typ). Mata på med ganska mycket curry. Pressa ner en vitlök. Tillsätt lite cayennepeppar. Smaka av. (Ska inte vara så salt eftersom räkor+kräftor blir salta som bara den)
  4. Koka upp försiktigt och när det kokar, lägg i fisken – skuren i bitar. Stoppa in brödet i ugnen.
  5. När riset nästan är klart och vitlöksbrödet nästan är klart – tillsätt räkor+kräftor i soppan så att de hinner bli varma. Ska inte koka för länge för då blir de sega.
  6. Smaka av härligheten – kan behövas lite lite lite fond eller lite salt till i detta steg.. ;)
  7. Servera – soppa på ris med fint vitlöksbröd till.

(Ibland gör jag saffransris, mest för att det är så fint.. ;)


Kommentarer
Postat av: Tina

Har haft nöjet att smaka denna fantastiskt goda soppa - den är super! Rekommenderas varmt! //Tina

2010-12-29 @ 21:36:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0