Katjas fantastiska tyska cheesecake

Tårtan som verkligen alla gillar!
Man kan byta ut persikorna - men använd "fast och "torr" frukt"  - annars blir det galet i smeten!

BOTTNAR:

3 dl vetemjöl

125 gram smör

1 dl socker

1 msk rivet citronskal

1 krm salt

1 msk vatten

 

FYLLNING:

2½ dl mjölk

2 dl socker

1 krm salt

2 msk rivet citronskal

4 äggulor

500 gram Kesella

9 gelatinblad

3 dl vispgrädde

1 burk konserverade persikor

florsocker för att garnera

 

BOTTEN:

Du behöver en form med löstagbar botten, diameter 23-25 cm. Hacka samman mjöl, smör och socker. Tillsätt citronskal, salt och vatten. Arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter. Dela degen i två delar. Rita två rundlar på bakplåtspapper, 23-25 cm i diameter, beroende på bakformen. Tryck eller kavla ut degen så att den fyller ut rundlarna. Grädda i ugn vid 225 grader i 8-10 minuter.

 

FYLLNING:

Blanda mjölk, socker, salt och citronskal i en kastrull. Koka upp under vispning. Vispa äggulorna i en skål. Häll i lite av den varma mjölken under vispning. Blanda ned ägguleblandningen i kastrullen med mjölk. Låt sjuda på svag värme under vispning tills den tjocknar lite.

Tag kastrullen från värmen och låt kallna. Rör ner Kesella och blanda väl. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet. Smält gelatinet i några matskedar het mjölk. Rör ner gelatinet i fyllningen. Vispa grädden hårt och blanda ner den. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i tunna klyftor. Lägg en av bottnarna i formen med löstagbar botten. Lägg i hälften av fyllningen, därefter persikoklyftorna och resten av fyllningen. Lägg till sist på den andra tårtbottnen.

Låt stelna i kyl minst 4 timmar, gärna över natt. Ta loss bakformskanten och sikta florsocker över tårtan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0