Butterfishbakad torsk med kanarisk potatis och mojo

4 pers

Kanarisk potatis:
Små runda potatisar (ej nypotatis)
Havssalt

Gör så här:
1. Skölj potatisen. Lägg i en gryta, fyll med vatten så att det täcker precis. 2-3 dl havssalt/liter vatten. Koka tills potatisen är mjuk. Låt potatisen ånga av ordentligt. Potatisen blir skrynklig och täckt av saltkristaller.



Mojo:
2 kokta potatisar
1 röd spansk peppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk vit vinäger
3 msk olivolja
1 dl hett vatten

Gör så här:
1. Skala vitlök och potatis. Skär upp den spanska pepparen och ta ut innanvägg och frön (spara frön till senare om du vill göra såsen starkare).

2. Blanda alla ingredienser utom vattnet i en mixer väl.

3. Droppa i det heta vattnet lite i taget.



Butterfishbakad torskfilé:
20 g smör
2 g hackad gräslök
3 g hackad persilja
500 g torskfilé
40 ml citronjuice
salt
peppar
färsk persilja
citronklyftor

Gör så här:
1. Smöra en ugnsfast form och lägg torskfiléerna i formen. Häll citronjuicen över, salta och peppra. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda smör, hackad persilja och gräslök. Klicka ut på fisken.

3. Sätt formen i ugnen och stek tills fisken är genomstekt, ca 20 min. Strö färsk persilja över och servera med citronklyftor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0